animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ 6-8-2014-

Αθήνα, 6 Αυγούστου 2014

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
   
     Η Ομοσπονδία όπως έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η νέα Διοίκησή της, θα παρακολουθεί από πολύ κοντά και θα είναι καθημερινά παρούσα στα θέματα που αφορούν όλους τους εργαζόμενους και την Εταιρεία. Σε συνάντηση που είχε πρόσφατα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας με την Διοίκηση είχαμε επισημάνει με έμφαση το κρίσιμο ζήτημα της έλλειψης προσωπικού και των συνεπειών της και τονίσαμε για άλλη μια φορά την ανάγκη για άμεση πρόσληψη τακτικού προσωπικού.
     Λίγες μέρες μετά τη συνάντηση αυτή, ενημερωθήκαμε για την πρόθεση της Διοίκησης να τοποθετήσει ιδιωτική εταιρεία φύλαξης και στο Κεντρικό Κτίριο στον Περισσό από τις 1/8/2014. Η ενημέρωση αυτή έφτασε σε εμάς 2 ημέρες πριν την εφαρμογή της παραπάνω απόφασης.
     Το Προεδρείο της ΟΜΕ, επεδίωξε και συναντήθηκε αμέσως με τη Διοίκηση και αφού ενημερώθηκε αναλυτικά ζήτησε να μην υλοποιηθεί η απόφαση προτείνοντας ταυτόχρονα συγκεκριμένες λύσεις όπως:
1)     Να ενισχυθεί η Υπηρεσία Ασφαλείας με εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού με έκδοση σχετικής εγκυκλίου
2)     Να συμπεριληφθεί στις προσλήψεις 8μήνων και η ειδικότητα των φυλάκων
3)     Να γίνει πρόσληψη τακτικού προσωπικού
     Η Διοίκηση δια του εκπροσώπου της κ. Γ. Κραμποκούκη ήταν αρνητική και αμετακίνητη στις θέσεις της και μας δήλωσε ότι η εργολαβία θα ξεκινήσει κανονικά.
     Αμέσως μετά την συνάντηση συγκαλέσαμε εκτάκτως την Εκτελεστική Επιτροπή. Το όλο θέμα δεν κλείνει εδώ για εμάς. Στο επόμενο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα συζητηθεί και θα λάβουμε τις τελικές μας αποφάσεις.  
     Τονίζουμε ότι κανένας σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο δεν πρέπει να είναι απόλυτος και ότι θα πρέπει να εξαντλείται κάθε περιθώριο διαλόγου, συνεννόησης και ενεργειών.
     Υπάρχουν ευθύνες για την εκχώρηση του μεγαλύτερου τμήματος της φύλαξης της Εταιρείας σε ιδιώτες όλα τα προηγούμενα χρόνια.
     Η Ομοσπονδία στηρίζει τον δύσκολο αγώνα που έχουν μπροστά τους οι φύλακες και θα είναι ενεργά δίπλα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως πράττει και για όλους τους εργαζόμενους.
 
                                                  Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
                                                    ΓΙΑ  ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.
 
    Ο Πρόεδρος
                             Ο Γεν. Γραμματέας
 
 
Σινιώρης Γιώργος
                                Κιόσης Χρήστος