animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Πρώτη και Αυτοδύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΥΔΑΠ Εντυπωσιακή άνοδος δυνάμεων Θερμά συγχαρητήρια στα μέλη και στελέχη της ΔΑΚΕ-ΕΥΔΑΠ


 Αθήνα, 23 Ιουνίου 2014


Πρώτη και Αυτοδύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΥΔΑΠ


Εντυπωσιακή άνοδος δυνάμεων
Θερμά συγχαρητήρια στα μέλη και στελέχη της ΔΑΚΕ-ΕΥΔΑΠ

Με την ολοκλήρωση των εργασιών και αρχαιρεσιών του 33ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ, η ΔΑΚΕ-ΕΥΔΑΠ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη κερδίζοντας μάλιστα για πρώτη φορά και την αυτοδυναμία με ποσοστό 52,38%.

Θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους, μέλη και στελέχη, της ΔΑΚΕ-ΕΥΔΑΠ για τον δυναμικό, ενωτικό, υπεύθυνο και έντιμο αγώνα τους που μετουσιώθηκε σε ένα εξαιρετικό εκλογικό αποτέλεσμα, και μάλιστα σε έναν εργασιακό χώρο ο οποίος παραδοσιακά ήταν “προπύργιο” της ΠΑΣΚΕ.

Η μεγάλη νίκη της ΔΑΚΕ-ΕΥΔΑΠ είναι μια μεγάλη νίκη όλων των εργαζόμενων της ΕΥΔΑΠ.

Ταυτόχρονα, αποτελεί αφενός μια ισχυρή αγωνιστική παρακαταθήκη ενάντια σε όσους επιβουλεύονται την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου-κοινωνικού αγαθού του νερού και το ξεπούλημα των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, και αφετέρου εγγύηση για τη διεκδίκηση μιας σύγχρονης και λειτουργικής ΕΥΔΑΠ με αυξημένα κοινωνικά αντανακλαστικά και κυρίαρχη θέση στην ελληνική οικονομία.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. συνεχίζει να αυξάνει σημαντικά τις δυνάμεις της σε κάθε βαθμίδα του Συνδικαλιστικού Κινήματος, από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία έως τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες όπως προσφάτως και στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ όπου κάποιοι ανήθικοι τακτικισμοί στέρησαν -για λίγες ψήφους- από τη ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ την πρώτη θέση παρά τη σημαντική άνοδο των δυνάμεών της.

Ο διπλασιασμός των ποσοστών μας στους πλέον μαζικούς χώρους δουλειάς του Ιδιωτικού Τομέα και οι “πρωτιές” που καταγράφουμε σε μεγάλους επαγγελματικούς κλάδους και νομούς πιστοποιούν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την πορεία καταξίωσης της Παράταξής μας στην συνείδηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας και της ελληνικής κοινωνίας συνολικότερα.

Η στρατηγική μας επιλογή να είμαστε ΧΡΗΣΙΜΟΙ στους πολλούς και όχι ΑΡΕΣΤΟΙ στους λίγους αποδίδει καρπούς. Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. αποφάσισε να διαλέγεται με τους εργαζόμενους και όχι να συνδιαλέγεται με τους κάθε λογής όψιμους παραγοντίσκους.

Η συνέπεια της στάσης και η συνέχεια της δράσης μας επιβραβεύονται πανηγυρικά.
Οι θέσεις και η πολιτική μας ρητορική δικαιώνονται.

Η προσήλωσή στις αρχές του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού και στις αξίες της Καραμανλικής Παράδοσης συσπειρώνει όλες τις φωνές του ευρύτερου κεντροδεξιού χώρου και σφυρηλατεί την ενότητα της Παράταξής μας.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, ΕΝΩΜΕΝΟΙ αταλάντευτα και μαχητικά τη συνδικαλιστική μας πορεία με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΡΑΣΗ, υπεύθυνες και ρεαλιστικές προτάσεις, αλλά και δυναμικές διεκδικήσεις προς όφελος των εργαζομένων που είναι η μοναδική νομιμοποιητική μας βάση.

Άλλωστε από αυτούς και γι’ αυτούς εκλεγόμαστε, αυτούς εκπροσωπούμε και μόνο σε αυτούς λογοδοτούμε.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.