animated-greece-flag-image-0011

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ ΓΙΑ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

20 Μαΐου 2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΜΕ ΚΟΦΤΗ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ
Μετά την ψήφιση του εκτρώματος του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου, η κυβέρνηση με την διαδικασία του κατεπείγοντος φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο, που δίνει την χαριστική βολή σε όλους μας. Οι 7.500 σελίδες του περιλαμβάνουν καταιγίδα νέων φόρων και επιβαρύνσεων.
Με την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% αυξάνονται όλα τα είδη και οι υπηρεσίες πρώτης ανάγκης. Αυξάνεται σημαντικά ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης-κίνησης, στην βενζίνη, στο αέριο και σταθερή τηλεφωνία συμπεριλαμβανομένου και του internet.
Τριπλασιάζεται ο συντελεστής του ΕΝΦΙΑ παρά την μείωση των αντικειμενικών αξιών.
Ιδρύεται νέο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, στο οποίο μεταβιβάζουν παράνομα όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου και όλες τις ΔΕΚΟ, με σκοπό το ξεπούλημα και την υποθήκευση για 90 χρόνια όλου του εθνικού πλούτου. Με την παραπάνω διάταξη, αγνοώντας πλήρως την απόφαση της ολομέλειας του ΣΤΕ, η ΕΥΔΑΠ τίθεται σε ποσοστό 100% οριστικά εκτός δημοσίου ελέγχου.
Με τον κόφτη που θα ισχύει πλέον σε μόνιμη βάση θα έχουμε κάθε χρόνο σαρωτικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, μεγάλες περικοπές στην Υγεία και στην Παιδεία.
Κόκκινα αλλά και ενήμερα δάνεια των εργαζομένων και όλων των νοικοκυριών δίνονται πλέον άμεσα στα κοράκια των πλειστηριασμών.
Με όλα τα παραπάνω μέτρα και πολλά ακόμα που περιλαμβάνονται, ξεκινά ένας νέος κύκλος φτωχοποίησης των εργαζομένων, εκποίησης της δημόσιας περιουσίας αλλά και κατάργηση της δημοκρατίας και της εθνικής κυριαρχίας.
Υπενθυμίζουμε ότι με το ασφαλιστικό που ψηφίστηκε τις προηγούμενες ημέρες, διαλύεται τελείως η Κοινωνική Ασφάλιση και η κοινωνική συνοχή. Οι νέες συντάξεις που δίνονται πλέον στα 67 με 40 έτη εργασίας, μειώνονται κατά 30% και στο άμεσο μέλλον μαζί με την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος θα μετατραπούν σε επιδόματα φτώχειας. Είναι φανερό ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνει τώρα το τελειωτικό χτύπημα στις συντάξεις και ολοκληρώνει την ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού μας  συστήματος.
Παράλληλα με το νέο φορολογικό, η μείωση του αφορολόγητου, η αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τα μικρομεσαία εισοδήματα, και των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία φέρνει πρόσθετες επιβαρύνσεις και νέες μειώσεις στους μισθούς όλων των εργαζομένων.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι θα βιώσουν τις επιπτώσεις από τα απάνθρωπα μέτρα που έφερε η πιο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από τον τόπο. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των χειρισμών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως δήλωσε χθές ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κος Γ. Στουρνάρας, που από 1 δις μέτρα που παρέλαβε "κατάφερε με τις γενναίες διαπραγματεύσεις Τσίπρα-Βαρουφάκη, που έφεραν το 3ο και 4ο μνημόνιο και τα capital controls,  να επιβαρύνουν όλους τους Έλληνες μέσα σε λίγους μήνες με 86 δις ευρώ", δεσμεύοντας την Χώρα για πολλά χρόνια ακόμαΗ τακτική τους ήταν και είναι να λένε σε όλα ψέματα εξαπατώντας τους Έλληνες. Τα ψηφίζουν όλα γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα τους.
 

Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΙΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ.
ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΗ


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ
Ο Πρόεδρος
Αγγελάκης Μανώλης
Ο Γ. Γραμματέας
Κιόσης Χρήστος