animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Γαλλική χείρα βοηθείας σε ζώνες «φιλέτα»

 www.apospasma.gr

Με βασικό οδηγό τις ιστορικές φιλικές σχέσεις των δυο κρατών αλλά και τη συναντίληψη περί αναπτυξιακών πολιτικών, έναντι της λιτότητας που έχει επικρατήσει στην Ευρώπη, οι δυο ηγέτες, ανέλυσαν σε βάθος τις προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας.
Μάλιστα, ο κ. Ολάντ επισημοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την απόφαση της Γαλλικής πλευράς για επενδύσεις στη χώρας μας, αλλά και την επιθυμία να εμπλακεί στο πεδίο των ιδιωτικοποιήσεων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γάλλος Πρόεδρος, που ακύρωσε δημόσια τη θεωρία ότι ήρθε στην Ελλάδα για να προωθήσει εξοπλιστικά προγράμματα, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην εκμετάλλευση του φυσικού αερίου αλλά και στη συνεργασία σε έξι κομβικούς διοικητικούς τομείς.
Ο Πρωθυπουργός έθεσε το θέμα για συνεργασία στους τομείς ενέργειας, κατασκευών, άμυνας, διαχείρισης υδάτινων πόρων, υγείας και τουρισμού (οι δυο πλευρές υπέγραψαν και σχετική συμφωνία για το συγκεκριμένο τομέα) για να συμφωνήσει ο κ. Ολάντ που θέλησε να εμφανιστεί αρκετά…γαλαντόμος.
Επίσης θα υπάρξει και συνεργασία για το νέο φορολογικό σύστημα, αλλά και για το εθνικό κτηματολόγιο, ενώ η Γαλλία θα συνεισφέρει στην αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα και κυρίως σε επίπεδο τεχνογνωσίας.
Οι δυο ηγέτες συζήτησαν για το κοινωνικό και το αναπτυξιακό πρόσωπο της Ευρώπης και αναζητήθηκαν κοινές πρωτοβουλίες μεταξύ των δυο χωρών για την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας.