animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ. ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ & ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ


alt

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ & ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Την ώρα που οι άνεργοι ξεπέρασαν το 1 εκατ. 400 χιλ., την ώρα που 3 εκατ. εργαζόμενων, έχασαν σε τρία χρόνια το 50% των μισθών τους και το 70% των εισοδημάτων τους λόγω της υπερφορολόγησης, την ώρα που 4 εκατ. πολίτες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και η οικονομική κρίση έχει μετατραπεί σε ανθρωπιστική, άλλη μια “στρεβλή” τοποθέτηση προκαλεί την κοινωνία.

Εκτός από το θεωρητικό επίπεδο για την οικονομία το οποίο εκφράζει το καθηγητικό περιβάλλον, από διάφορες κυβερνητικές θέσεις, υπάρχει και η πραγματική οικονομία, η κατάσταση της οποίας είναι ζοφερή.

Όταν όλοι γνωρίζουν ότι οι μισθοί των φτωχών εργαζομένων επηρεάζουν μόνο κατά το 1/5 την ανταγωνιστικότητα και τα υπόλοιπα 4/5 οφείλονται σε άλλους παράγοντες, όπως η συναλλαγματική διαφορά του ευρώ με άλλα νομίσματα, η παραγωγικότητα που στηρίζεται κυρίως στον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων και μια σειρά άλλων παραγόντων προκαλεί εντύπωση το “Αλτσχάιμερ” των Κυβερνώντων των αρμόδιων Υπουργείων οι οποίοι εστιάζονται και προτείνουν εύκολες λύσεις που ούτε πρωτοετείς φοιτητές των Οικονομικών Πανεπιστημίων δεν θα πρότειναν.

Όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε νέα μείωση μισθών ή κατάργηση τριετιών οι οποίες είναι παγωμένες, αλλά διεκδικούμε ελεύθερες Συλλογικές διαπραγματεύσεις, επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ του μνημονίου επίπεδα και αξιοπρέπεια για το σύνολο των πολιτών.

Καλούμε την Κυβέρνηση να απομακρύνει κάθε σκιά και κάθε έναν που δημιουργεί σκιές και με προκλητικές δηλώσεις δοκιμάζει την αντοχή και την ανοχή των πολιτών η οποία έχει εξαντληθεί προ πολλού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.