animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Δ/ΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ / 3 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ 1.000 ΟΝΕΙΡΑ - 1 ΣΚΟΠΟΣ


Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,
Ο χρόνος κυλλά γοργά και σήμερα έκλεισα 3 ολόκληρους μήνες στην ηγεσία της μοναδικής και σπουδαίας ΕΥΔΑΠ !
Από την πρώτη ημέρα όσοι ήλθαν σε επαφή μαζί μου, διαπίστωσαν μια διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων : Επιθυμώ ισότητα, διαφάνεια, ειλικρίνεια, δικαιοσύνη, αξιοπιστία, συντροφικότητα και αποτελεσματικότητα. Αυτά υπηρέτησα στα 42 χρόνια της επαγγελματικής μου δράσης, τα ίδια υπηρετώ και σήμερα, ακόμη πιο έντονα, χάρις στην εμπειρία που έχω αποκτήσει.
Ας ξεπεράσουμε όλα τα αρνητικά βιώματα του παρελθόντος. Ας κάνουμε ο καθένας μας την δική του/της μεγάλη υπέρβαση :
Ας ανατρέψουμε κατεστημένες αντιλήψεις. Ας γράψουμε  τη δική μας ιστορία με έναν μοναδικό τρόπο: Μέσα από την ευχέρεια της ισότιμης επαφής, της άνετης, ανεπιτήδευτης και ισότιμης έκφρασης γνώμης.  Μέσα από την ειλικρίνεια που προσπαθούμε να καθιερώσουμε στη σχέση μας. Μέσα από τη συνήθεια όχι μόνο να δεχόμαστε, αλλά να επιζητούμε τη δημόσια κριτική, χωρίς να δυσανασχετούμε, διότι πιστεύουμε ότι αυτή μας κάνει καλύτερους. Μέσα από την αμεσότητα της προσωπικής, εγκάρδιας – πολλές φορές ακόμη και με ένταση – σχέσης, αφού όλοι μαζί δουλεύουμε για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας και τους συναδέλφους μας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ας κάνουμε σημαίες μας, απλές ανθρώπινες και «σοφές» αλήθειες :
Ο καθένας έχει πρώτα και πάνω απ’ όλα υποχρέωση στον εαυτό του και την οικογένεια του.
Η ευημερία του καθενός μας περνάει από την ευημερία των γύρω του.
Είμαστε όλοι ισότιμα μέλη της ίδιας οικογένειας. Το “One team one dream”, ποιος θα το κάνει καθημερινά πράξη ; Ασφαλώς ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, αλλά και όλοι μαζί.
Ο σεβασμός που δείχνουμε ο ένας στον άλλο είναι η πλατφόρμα της προσωπικής μας προόδου.
Η αποστολή της ΕΥΔΑΠ είναι να αποτελεί πάντοτε το καλύτερο δυνατό όχημα για να πραγματοποιήσει καθένας από εμάς τα όνειρα του, φροντίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο συναδέλφους, συνεργάτες και πελάτες, προς όφελος της ΕΥΔΑΠ και των μετόχων της. 
  Έχουμε όλοι την υποχρέωση να εκφράζουμε την άποψη μας για οποιοδήποτε θέμα αφορά την εταιρία. Χωρίς περιορισμό φόρμας, περιεχομένου, ουσίας, κ.λπ. Και μην ξεχνάτε ότι χρήσιμος είναι εκείνος που σου γίνεται δυσάρεστος. Αντί για κουτσομπολιό, υποθέσεις, τερατολογία η σκοτεινά σενάρια, ας εκφραστούμε ελεύθερα, ας ρωτήσουμε, ας πούμε την γνώμη μας. Και ας έχουμε αυτιά και μυαλό ανοικτά για να ακούσουμε, χωρίς δυσπιστία η καχυποψία τα επιχειρήματα των άλλων.
 Είναι εύκολο να απορρίπτεις κάποιον (τον συνάδελφό σου) και πάρα πολύ δύσκολο να τον βοηθήσεις να γίνει καλύτερος.
Αγαπητοί  φίλοι,
Ας γυρίσουμε σελίδα, ας μην αφήνουμε το παρελθόν να μας δηλητηριάζει ! Ας δείξουμε κατανόηση και παράλληλα, ας είμαστε απαιτητικοί, βάζοντας τον πήχη όλο και πιο ψηλά.   
Ας κάνουμε την υπέρβαση : Ας πιστέψουμε και ας βροντοφωνάξουμε !
«Σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, πιστεύουμε ο ένας στην αξία του άλλου, βαδίζουμε μαζί, καμαρώνουμε ο ένας την πρόοδο του άλλου και την προβάλλουμε, εκφράζουμε ανοιχτά και με ειλικρίνεια τις σκέψεις μας. Μαζί κτίζουμε το όνειρο, μαζί διαμορφώνουμε αξίες, μαζί μπορούμε να πάμε την ΕΥΔΑΠ στα ουράνια. ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε να μεγαλουργήσουμε και να απολαύσουμε το ταξίδι προς την πρόοδο και ευημερία που μας αξίζει !
Με χίλια ευχαριστώ για κάθε μέρα που έζησα κοντά σας  και χίλιες ευχές σε όλους σας για ένα θαυμάσιο μέλλον, για σας τις οικογένειες σας και την οικογένεια όλων μας, την ΕΥΔΑΠ ! 

Στέλιος Σταυρίδης