animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΕΥΔΑΠ: Προς μειώσεις τιμολογίων – Ανησυχεί ο Γ. Σταυρίδης για την ιδιωτικοποίηση – Τι είπε για τα χρέη 223 εκατ(!) των Δήμων


STAURIDIS STELIOSΤον εξορθολογισμό προς τα κάτω των τιμολογίων νερού, εξετάζει η ΕΥΔΑΠ, καθώς υπάρχουν μεγάλα αποθέματα στους ταμιευτήρες της που επαρκούν για τα επόμενα 3 με 4 χρόνια, ανακοίνωσε το μεσημέρι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Στέλιος Σταυρίδης.



O τρόπος μείωσης των τιμολογίων θα αποφασιστεί και θα υλοποιηθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο και θα αφορά όλες τις καταναλώσεις, διευκρίνισε.
Σύμφωνα με στοιχειά που παρουσίασε ο κ. Σταυρίδης, περίπου 100.000 καταναλωτές δυσκολεύονται να πληρώσουν έναν με δύο λογαριασμούς τον χρόνο, ενώ πάνω από 200.000 οικογένειες, ετησίως, ζητούν διακανονισμούς.
Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε, επίσης, ότι προχωρά η διαδικασία είσπραξης των τεραστίων χρεών που έχουν οι δήμοι και το δημόσιο (περίπου 523 εκατ. ευρώ οφείλει το δημόσιο και 330 οι δήμοι). Πρωταθλητές στα χρέη είναι το υπουργεία Ανάπτυξης και Αθλητισμού και οι δήμοι Μαραθώνα και Φυλής.

Σε ερώτηση για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, ο κ. Σταυρίδης σημείωσε ότι τον ανησυχεί η περίπτωση να υπάρξουν επιπτώσεις στη λειτουργία της εταιρίας από τις αντιδράσεις των εργαζομένων.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων που παρέστησαν στην ίδια συνέντευξη Τύπου, σημείωσαν ότι η επίσημη έναρξη των διαδικασιών πώλησης της εταιρίας ισοδυναμεί με πόλεμο και ότι θα αντιδράσουν με όλα τα μέσα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Για τα χρέη των Δήμων, που ανέρχονται σε 223 εκατ. ευρώ, χωρίς τις προσαυξήσεις, ο κ. Σταυρίδης επανέλαβε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να αρχίσουν να εισπράττονται. Το ίδιο θα συμβεί και με τα χρέη του δημοσίου, τα οποία ξεπερνούν το 0,5 δισ. ευρώ, αν συμπεριληφθούν τα κονδύλια που έπρεπε να λάβει η ΕΥΔΑΠ για το επενδυτικό της πρόγραμμα.
Οι οφειλές ιδιωτών στην εταιρία ανέρχονται μόλις στα 17 εκατ. ευρώ, αριθμός ιδιαίτερα χαμηλός σε σχέση με τις 2,2 εκατ. παροχές που έχει σήμερα η επιχείρηση.
 bankwars.gr