animated-greece-flag-image-0011

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

(Δ.Α.Κ.Ε.) Ε.ΥΔ.Α.Π. Εκδόθηκε η Απόφαση του Δικαστηρίου Χαιρόμαστε που έστω και εκ των υστέρων αυτοί που μας κατηγορούσαν ήρθαν στις θέσεις μας και τώρα πανηγυρίζουν.

21 Δεκεμβρίου 2012
Ε Κ Τ Α Κ Τ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η
Συναδέλφισες και συνάδελφοι,
Εκδόθηκε η Απόφαση του Δικαστηρίου μετά την εκδίκαση των Ασφαλιστικών Μέτρων, που αφορά την παράνομη και εξοντωτική περικοπή των μισθών μας, η οποία μας δικαιώνει πλήρως αφού υιοθετεί το βασικό μας επιχείρημα, ότι η ΕΥΔΑΠ δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου 4024/2011, μετά την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της στο ΤΑΙΠΕΔ.

Τη θέση αυτή ήμασταν οι μόνοι που είχαμε διατυπώσει επί σειρά μηνών, επίμονα, σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους (δεκάδες Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Υπομνήματα προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ). Δυστυχώς, τότε, ζητάγαμε απαντήσεις από τους υπεύθυνους αλλά δεν τις παίρναμε, οι περισσότεροι έκαναν ότι δεν καταλάβαιναν και κάποιοι μας χλεύαζαν και μας επέκριναν. Χαιρόμαστε που έστω και εκ των υστέρων αυτοί που μας κατηγορούσαν ήρθαν στις θέσεις μας και τώρα πανηγυρίζουν.
Η Απόφαση αυτή είναι ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα για την οριστική δικαίωσή μας, αλλά ο δικαστικός αγώνας είναι ακόμα μακρύς. Κερδίσαμε την πρώτη καθοριστική μάχη και συνεχίζουμε δυναμικά.
Ο χρόνος βέβαια της έκδοσης της Απόφασης που μας δικαιώνει, μάλλον δεν ευνοεί τη νέα Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, που βιάστηκε να συγχαρεί όλους όσους επί ένα χρόνο παίζουν με το πιο ιερό δικαίωμα των εργαζομένων, τα εισοδήματά μας, και μας βασανίζουν, επεξεργαζόμενοι διάφορα σενάρια όχι μόνον άδικα αλλά και παράνομα.
Η Διοίκηση πρέπει να ανακαλέσει όλες τις παράνομες σχετικές Αποφάσεις και Ανακοινώσεις της για την Εφαρμογή του Ν.4024/11 αλλά και να ελεγχθούν όλοι όσοι τις επεξεργάστηκαν και τις υπέγραψαν.

Ας μην κουράζεται άλλο η Επιτροπή με το συγκεκριμένο θέμα. Απλά οφείλουν πλέον να εφαρμόσουν άμεσα τη συγκεκριμένη Δικαστική Απόφαση, για όλους τους εργαζόμενους.
Με συνέπεια, ενότητα, υπομονή και επιμονή στις δίκαιες θέσεις μας θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε με όλα τα μέσα τις βάρβαρες και αντεργατικές πολιτικές και νόμους όλων των Μνημονιακών Κυβερνήσεων μέχρι την κατάργησή τους.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο Πρόεδρος
Μανώλης Αγγελάκης

Η Γενική Γραμματέας
Σταυρούλα Κωστοπούλου