animated-greece-flag-image-0011

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ 21-9-2012



                                                                                                
                                                                                                      Σεπτέμβριος 2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισες και συνάδελφοι,

Θα ξεκινήσουμε  με ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ γιατί  ήσασταν για ακόμη μια φορά πολύ πιο μπροστά από εμάς τους συνδικαλιστές.

Τωρα τι κερδίσαμε θα το δείξουν οι φάκελοι που έρχονται σε λίγες ώρες .

Εμείς πιστεύουμε ότι δεν καταφέραμε τίποτα  σε αντίθεση με αυτά που λέει η ΠΑΣΚΕ του σωματείου  αποχέτευσης. Φαίνεται δεν τους έγινε μάθημα το προηγούμενο φιάσκο της συνάντησης με τον κ. Μπάρδη και τον κ. Λέκκα και ξεκίνησαν εκ νέου μυστικές συναντήσεις με κάποιους γενικούς διευθυντές και συμβούλους, αφου εκεί τους παρέπεμψαν.

Εμείς συνάδελφοι από τη μεριά μας,  θεωρήσαμε σωστό και πήραμε τη γνώμη ενός νομικού- εργατολόγου έστω και καθυστερημένα, καθώς το νέο σενάριο το λάβαμε πολύ αργά και όχι επίσημα από το γραμματέα του σωματείου,  όπως επίσης θέσαμε και ερώτημα στην Ομοσπονδία  εάν κάποιος έχει καταλάβει τι εννοεί  αυτό σε κάποιες παραγράφους που είναι αδιευκρίνιστες.

Η απάντηση του νομικού είναι ότι το συγκεκριμένο σενάριο είναι ασαφές και περιέχει αντιφάσεις. Εσκεμμένα αφήνει πολλά θέματα αδιευκρίνιστα έτσι ώστε η διοίκηση να το χρησιμοποιεί κόβοντας-ράβοντας επιτυγχάνοντας το σκοπό της.

Όσο για την ΟΜΕ,  η απάντηση ήταν ότι και δεν γνωρίζουν και δεν ξέρουν πως θα  ερμηνεύσει η διοίκηση την κάθε παράγραφο (ΟΜΕ πρακτικά Συνεδρίασης 18/9/12).

Τώρα πως οι κύριοι Αλεξανδράκης, Ραντίτσας, Γεωργόπουλος και Καραχάλιος, καθώς  αυτοί ήταν στις μυστικές συναντήσεις, συζήτησαν με τους σκληρούς μηχανισμούς εξουσίας και τα κατάλαβαν όλα σταματώντας  μια απεργία στην κορύφωσή της και μαλιστα στις 16.00 το απόγευμα (γιατί μην ξεχνάτε ότι περιμέναμε και βροχές) για να τρέξουν όλοι οι συνδικαλισταράδες και μέλη του Δ.Σ του σωματείου να γράψουν υπερωρίες, εσείς θα το κρίνετε. Ξαφνικά και ως δια μαγείας ξεχάστηκαν τα μέτρα ασφάλειας και πιέστηκε  το προσωπικό ώστε  να αποδώσει τα μέγιστα με  αντάλλαγμα κάποιες …. λίγες ώρες. Μέχρι και υπομηχανικοί έγιναν τηλεφωνητές στους Τομείς για να πάρουν υπερωρίες .

Σας ενημερώνουμε ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων έκαναν την ερώτηση “εμείς τι κερδίσαμε με την απεργια αφού μας κόβουν και επιπλέον 10% στην Α.Τ.Α ???”.

Θα δώσετε απάντηση ????

Ο Χάρι Πότερ της διοίκησης μαζί  με τους υπόλοιπους μαθητευόμενους μάγους για μια ακόμη φορά   κατάφεραν το ακατόρθωτο . Το νέο σενάριο αντί να διορθώνει όλες τις αδικίες, επιβαρύνει σημαντικά επιπλέον 10% στην ΑΤΑ σε όλους τους εργαζόμενους προσθέτοντας μια νέα νεα εξοντωτική περικοπή. Τα βασανιστήρια μας δεν τελειώνουν εδώ. Όπως πληροφορηθήκαμε κατά αποκλειστικότητα, η απόκλιση από τους στόχους είναι πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ που σημαίνει την περεταίρω μείωση της ΑΤΑ κατά 10% με 15% (δηλαδή 70% με 75%). Το μαρτύριο που μας υποβάλλει η διοίκηση δεν έχει τέλος καθώς έχουν περάσει έντεκα μήνες μυστικών συναντήσεων και το αλλαλούμ συνεχίζεται  αφού  αδυνατούν να λύσουν το θέμα και βρισκόμαστε σε απόλυτο αδιέξοδο.  Οι ευθύνες της διοίκησης και όσων έχουν εμπλακεί είναι βαρύτατες και θα πρέπει να τιμωρηθούν.

Είναι δυνατόν να ζητάνε δεδουλευμένα από 1/1/12 να επιστραφούν ???? Δεν ρώτησαν τις Νομικές υπηρεσίες??

Συνάδελφοι , ο αγώνας που δίνουμε είναι καθημερινός.  Στηρίξαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε το σωματείο της Αποχέτευσης , όταν ο αγώνας είναι καθαρός και  όχι με μυστικές συναντήσεις.

Μαθαίνουμε ότι πολλοί συνάδελφοι  θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.Ήδη στέλνονται δεκάδες εξώδικα και ετοιμάζονται οι αγωγές.

Κατάφεραν οι κύριοι της διοίκησης να ανοίξουν νέες πληγές με πολλές δικαστικές διαμάχες με συνέπεια  να οδηγούν την Εταιρεία στη καταστροφή όπως συμβαίνει και με το  10% τον εργατοτεχνιτών που δεν έχει τέλος. 

Η ΠΑΣΚΕ Αποχέτευσης οφείλει να καταλάβει ότι η εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά τους εντολοδόχους της διοίκησης που σταμάτησαν την απεργία και όσο για την ενημέρωση ας την κάνουν μετά την παραλαβή των εκκαθαριστικών μισθοδοσίας από τους εργαζομένους ώστε να είναι σε θέση να τους εξηγήσουν καλύτερα.

Η Ε.Σ.Κ. και ο συναδελφος  Νικολακόπουλος, βρίσκονται σε μεγαλη σύγχυση γιατί από ότι φαίνεται ενδιαφέρονται για όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους εκτός της Αποχέτευσης. Εάν νομίζουν ότι θα μας βάλουν να αγοράζουμε το Ριζοσπάστη  γιατί  δημοσιεύουν εκεί τις όποιες ανακρίβειες θέλουν να πουν,  είναι γελασμένοι.

Συμμετέχουμε και

Στηρίζουμε όλοι μαζί την απεργία της ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ στις 26/9/2012 και λέμε

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΜΑΣ


ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ    ΔΑΚΕ   ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ