animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17 Σεπτεμβρίου 2012 [μειώσεις των μισθών μας]




ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (Δ.Α.Κ.Ε.) Ε.ΥΔ.Α.Π.
ΖΗΝΩΝΟΣ 4, 104 31, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 6977 600052
dake.eydap@gmail.com

17 Σεπτεμβρίου 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Σχετικά με την ανακοίνωση Αρ.19/14-9-2012 του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ που αφορά τις περαιτέρω μειώσεις των μισθών μας, επισημαίνουμε ότι σύμφωνα και με την υπ. Αριθ.17745 απόφαση του Δ.Σ., δεν έχει λάβει εξουσιοδότηση από τα μέλη αυτού για να υλοποιήσει τον Ν.4024 πέραν του αρχικού σεναρίου 3, το οποίο όπως είχαμε τονίσει επανειλημμένα δεν είχε συμπεριληφθεί στην σχετική εισήγηση. Κατόπιν αυτών για να είναι νόμιμες οι όποιες τροποποιήσεις θα πρέπει να εισαχθούν ως θέμα για συζήτηση και λήψη νέας απόφασης από το Δ.Σ.
     Όσον αφορά για το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ανακοίνωσης επισημαίνουμε ότι υπάρχουν μεγάλες ασάφειες και λάθη. Οι περικοπές είναι κατά βάση οριζόντιες και κατά πολύ μεγαλύτερες και με τη νέα επεξεργασία που έγινε, αντί να αποκαθιστά τις αδικίες, δημιουργεί μεγαλύτερες στρεβλώσεις και ανισότητες για όλους τους εργαζόμενους.
Μετά από 11 μήνες «μυστικών» συναντήσεων ανακάλυψαν οι ίδιοι, που ήταν αποκλειστικά υπεύθυνοι για την περιστολή των εκτάκτων αμοιβών ότι αδυνατούν να πιάσουν τους στόχους τους, με συνέπεια να επιβαρυνθούν όλοι οι εργαζόμενοι με επιπλέον 10% μείωση. Η μείωση στην ΑΤΑ είναι πλέον στο 60% από το 50% που προβλεπόταν στο αρχικό σενάριο. Βεβαίως την ώρα που μειώνουν «βάναυσα» το εισόδημα όλων των συναδέλφων, συνεχίζουν να περιλαμβάνουν στα διάφορα σενάρια εξυπηρετήσεις με επιλεκτικές ρυθμίσεις σε ελάχιστους συναδέλφους, από τους οποίους τα παίρνουν πίσω από την άλλη τσέπη μέσω της επιπλέον αύξησης της ΑΤΑ.
     Αυτό το πρωτοφανές μπάχαλο το οποίο συμβαίνει μόνο στην ΕΥΔΑΠ και σε καμιά άλλη ΔΕΚΟ, παίρνει τεράστιες διαστάσεις και ενδεχομένως να έχει τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και την Εταιρεία, αφού απ’ ότι φαίνεται δυστυχώς δεν έχει τέλος. Οι ανευθυνο-υπεύθυνοι Γενικοί Διευθυντές μαζί με τον Σύμβουλο της Διοίκησης τώρα κρύβονται και φορτώνει ο ένας στον άλλον το φταίξιμο αντί να αναλάβουν επιτέλους τις βαρύτατες ευθύνες τους. Η Διοίκηση αντί να τους καμαρώνει επί τόσους μήνες, έπρεπε να τους έχει ήδη αποπέμψει και να τους έχει καταλογίσει τις επιπλέον μειώσεις τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πληρώσουν οι εργαζόμενοι.
     Η ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ είναι σε επαφή με το αρμόδιο Υπουργείο και θα ενημερώσει σχετικά για το τόσο σοβαρό θέμα.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ και Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ.Σ
 Αγγελάκης Μανώλης