animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΟ Ν. Δημοκρατίας ΕΥΔΑΠ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΏΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ» ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΕΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ

ΕΚΟ Ν. Δημοκρατίας ΕΥΔΑΠ                               14 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΏΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ» ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΕΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ

Συναδέλφισες και συνάδελφοι,

Μόλις λίγους μήνες υπό τη νέα διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και ήδη παρατηρούμε κατάφωρες παραβιάσεις του Νόμου και των Κανονισμών της ΕΥΔΑΠ αλλά και την προσβολή της αξιοπρέπειας και του κύρους αξιολογότατων στελεχών της Εταιρείας.  Στην προσπάθειά του να ικανοποιήσει τους κομματικούς του φίλους, ο Πρόεδρος κ. Παπαδόπουλος,  έχει παραδώσει τη διοίκηση της Εταιρείας στην κ. Πολιτάκη και τους λοιπούς συνδικαλιστές του ΣΕΚΕΣ προφανώς μην μπορώντας να αποφασίσει ο ίδιος για τίποτα.  Με την υπογραφή και την ανοχή του,  το ΣΕΚΕΣ έχει επιδοθεί σε όργιο ρουσφετολογικών τοποθετήσεων, μεταθέσεων και εξυπηρετήσεων.  Όλοι άλλωστε διαπιστώνουμε ότι η συγκεκριμένη βρίσκεται παρούσα σε κάθε συνάντηση του Προέδρου αλλά και κατά παράβαση κάθε κανονισμού της κοινοποιούνται από τους τοποθετημένους πρόσφατα διευθυντές όλα τα υπηρεσιακά έγγραφα. 
·                     Τοποθέτησε ως εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, με αρμοδιότητες που ΔΕΝ προβλέπονται στον Εσωτερικό Κανονισμό Εταιρικής Διακυβέρνησης και Λειτουργίας.
·                     Αντικατέστησε την Διευθύντρια Εσωτερικού Ελέγχου που πληρούσε όλες τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις για τη θέση έχοντας προσφέρει σημαντικό έργο κατά τη θητεία της,  με την κ. Πολιτάκη η οποία δεν διαθέτει ούτε τα τυπικά ούτε τα ουσιαστικά προσόντα σύμφωνα με το Νόμο. 
·                     Για πρώτη φορά στα χρονικά τη θέση του Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών, κατέλαβε με άκομψο τρόπο, ένας νέος δικηγόρος, με λίγα χρόνια υπηρεσίας στην ΕΥΔΑΠ, χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία. Ο ίδιος, γνωρίζοντας ότι μόνο με πλάγιο τρόπο μπορούσε να πάρει αυτή τη θέση,  είχε απευθυνθεί πριν λίγους μήνες και στη ΝΔ, χωρίς ευτυχώς κανένα αποτέλεσμα.  «Δικαιώθηκε» τώρα από το ΣΥΡΙΖΑ.
Εφιστούμε την προσοχή όλων των στελεχών της Εταιρείας στο γεγονός ότι προέχει η τήρηση της νομιμότητας και όχι η ικανοποίηση μιας διοίκησης που δυστυχώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της.  Είναι επιβεβλημένο, ο αρμόδιος Υπουργός να λάβει πλήρη γνώση όλων όσων συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα και να αποδοθούν ευθύνες.
Καλούμε τους Εκπροσώπους των Εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, να ενημερώσουν άμεσα τους συναδέλφους για τα τεκταινόμενα στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.
Δεσμευόμαστε ότι όλες οι αδικίες και οι παρατυπίες που έχουν συμβεί από τη Διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα αποκατασταθούν.
Μέσα στο γενικότερο μπάχαλο που δημιούργησε στην ΕΥΔΑΠ η νέα διοίκηση, συνεχίζονται αμείωτες οι προσβολές συναδέλφων, οι απειλές, η κατάργηση της ιεραρχίας και γενικά μια συμπεριφορά που καμία σχέση δεν έχει με το ήθος και το κύρος των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, καθώς ορισμένοι αποθρασύνονται εντελώς βλέποντας αντίστοιχη συμπεριφορά από την κεφαλή της ΕΥΔΑΠ, τον ίδιο τον  κ. Παπαδόπουλο. 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στις πιέσεις που δέχονται για να παραιτηθούν και να παραμείνουν στις θέσεις τους.  Σύντομα η Εταιρεία θα επιστρέψει στην εύρυθμη λειτουργία της.
          Στο μεταξύ και όσο παίζουν τα προσωπικά τους παιχνίδια, στην Εταιρεία δεν προχωρά τίποτα εκτός από τις εργολαβίες εργασιών δικτύου ύδρευσης και τοποθέτησης νέων παροχών, στον Τομέα Αθήνας.  Εν μέσω μεγάλης οικονομικής κρίσης, με οικοδομική δραστηριότητα «παγωμένη» από το 2010, η νέα Διοίκηση – δίνοντάς τα όλα στους εργολάβους - αποφάσισε εργολαβία για τοποθέτηση νέων παροχών, που μόνο για τον τομέα Αθήνας, φτάνει συνολικά το ποσό των περίπου 4,5 εκ ευρώ!  Ακολουθούν αντίστοιχες εργολαβίες για τους υπόλοιπους τομείς, ύψους 17 εκ. ευρώ !!!  Με αυτόν τον τρόπο, η Διοίκηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «υλοποιεί» πλήρως τις δεσμεύσεις της για μείωση των εργολαβιών και ανάκτηση των αντικειμένων από τους εργαζόμενους.  Κι εκεί που το «λείψανο» και η «κυρία» ήταν στα μαχαίρια, με απίστευτες ύβρεις και καρφώματα ο ένας για τον άλλον, τώρα που τρέχουν τα εκατομμύρια ζούνε έναν μεγάλο έρωτα. 
       Μέσα σε όλα αυτά η Εταιρεία δουλεύει μόνο χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων που με αυτοθυσία αντιμετωπίζουν τις «αιφνίδιες» κρίσεις που προκύπτουν στο δίκτυο όπως για παράδειγμα η βλάβη στον Άγιο Στέφανο, που άφησε χωρίς νερό γειτονικούς Δήμους για πολλές μέρες.  Ένα συμβάν που έπρεπε να έχει ήδη διερευνηθεί αρμοδίως και να έχουν αποδοθεί ευθύνες οι οποίες σίγουρα δεν ανήκουν στους συναδέλφους.
          Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στα χρονικά, η συνδικαλιστική οργάνωση ΣΕΚΕΣ, με την τελευταία της ανακοίνωση, συκοφαντεί την ΕΥΔΑΠ αναφέροντας ψευδής πληροφορίες για τη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης και την υδροληψία, διατυπώνει ευθέως βολές κατά της Εταιρείας δυσφημώντας την, δριμείες κατηγορίες εναντίον της διοίκησης, απαξιώνει το έργο των εργαζομένων και των στελεχών της. 
          Το ΣΕΚΕΣ και συνδιοικεί και επωφελείται καθημερινά από τα ρουσφέτια της νέας διοίκησης και τους καρφώνει κανονικά στις ανακοινώσεις του, κατηγορώντας τους για πλήρη ανικανότητα και ανυπαρξία.  Εμείς τους ξέραμε, ώρα να τους μάθετε κι εσείς.  Με την ίδια ευκολία που σας παρακαλάνε, έτσι εύκολα θα σας βρίζουν όταν τους βολεύει.
Κι αν όντως είναι έτσι τα πράγματα και δεν είμαστε ικανοί να συντηρήσουμε το υφιστάμενο δίκτυο, όπως ισχυρίζονται οι του ΣΕΚΕΣ,  πώς εξηγείται το άνοιγμα της νέας διοίκησης σε νέα έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό;  Πώς δέχονται οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ την επέλαση Ισραηλιτών και άλλων «επενδυτών» που μπαινοβγαίνουν στην Εταιρεία;
          Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Διοίκησης και στο θέμα της ΣΣΕ καθώς παρά τις καθημερινές οχλήσεις από την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ τόσο εγγράφως όσο και προφορικά, αποφεύγει να ορίσει συνάντηση της αρμόδιας επιτροπής ενώ δημόσια διατείνεται ότι θα υπογράψει πριν τις εκλογές.  Παίζουν με το μέλλον μας και εμπαίζουν τους συναδέλφους ακόμα και τώρα. 

       ΤΟ ΣΕΚΕΣ, η διαίρεση και άλλες ιστορίες
Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει τους συναδέλφους που ευτυχώς δεν παρασύρθηκαν από τα καιροσκοπικά παιχνίδια του ΣΕΚΕΣ, ότι δεν επιθυμούν το καλό ούτε των συναδέλφων ούτε της Εταιρείας, αλλά μόνο πώς να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα αλλά όπως αποδείχτηκε και τα προσωπικά τους συμφέροντα.
          Σήμερα το ΣΕΚΕΣ χωρίστηκε στα δυο αλλά όλοι βολεύονται και συνεχίζουν να συναντιούνται και από κοινού να σχεδιάζουν το «μέλλον» θεωρώντας ότι θα έχουν τη στήριξη της επόμενης κυβέρνησης.  Έτσι οι μισοί πήγαν με τη δραχμή του ΛΑΕ και οι άλλοι μισοί έμειναν να υπερασπίζονται το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους.  Δεν τους ενώνει καμία ιδεολογική βάση καθώς προέρχονται από όλα τα κόμματα, τώρα τους χωρίζει και το μνημόνιο. 
Ο προσωρινός συνασπισμός τους στηρίζεται μόνο στη φιλοδοξία τους για τη νομή της εξουσίας.  Από την αρχή σας είχαμε προειδοποιήσει ότι δεν ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και τη λύση τους και ευτυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων δεν παρασύρθηκε από τις ψευδεπίγραφες υποσχέσεις τους.  Ξεμπροστιάστηκαν εντελώς.
          Στη συνάντηση τους στις αρχές Σεπτεμβρίου συζήτησαν τα εξής.
          «Ανάκτηση αντικειμένων από εργολάβους – προμηθευτές. ΚΕΛ Θριασίου, Υποτομέας Ασπροπύργου, Πλυντήρια Ακροκέραμου, Πληροφορική».  Εντελώς συμπτωματικά, είναι ακριβώς σε αυτές τις υπηρεσίες που μετατέθηκε σχεδόν σύσσωμο το ψηφοδέλτιο του ΣΕΚΕΣ για να καρπώνονται υπερωρίες και έκτακτες αμοιβές, συνεχίζοντας το πάρτι που γίνεται το τελευταίο διάστημα στον Ασπρόπυργο από την παρέα του ΣΕΚΕΣ. 
          Σε άλλο σημείο «συζητούν» τον τερματισμό των ενοικιαζόμενων εργαζομένων.  Να μας εξηγήσουν οι συνάδελφοι του ΣΕΚΕΣ, αυτό ισχύει και για τους παλιούς και για όσους προσελήφθηκαν μέσα στον Αύγουστο του 2015;
       Δεν παραλείπουν να αναφερθούν στην επιστροφή του 27% από το ΤΑΙΠΕΔ, την ώρα που η το κόμμα τους όσο ήταν κυβέρνηση υπέγραψε την πώληση του μέχρι τον Ιούνιο του 2016.  Ντροπή! Και αγκαλιάζουν στοργικά και συνδιοικούν με τη διοίκηση που σχεδιάζει να υλοποιήσει την ιδιωτικοποίηση και προχθές μόλις δήλωσε μπροστά στην ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ και αλλού ότι «δεν μπορούν να μας διασφαλίσουν ΤΙΠΟΤΑ!» και προχωρούν ακάθεκτοι.
       Πρώτο θέμα συζήτησης όμως έχουν την πάταξη της διαφθοράς (προφανώς θα εννοούν όλες τις δικές τους παράνομες αποφάσεις) και περηφανεύονται που άφησαν εκτός Εταιρείας των παιδιά των συναδέλφων από τη 2μηνη άσκηση γράφοντας επακριβώς : «ΘΕΤΙΚΟ παράδειγμα οι 2μηνίτες φοιτητές». 
       Δεν παραλείπουν να συζητήσουν και για το γάλα και τις άλλες παροχές που όπως οι ίδιοι γράφουν θα πρέπει να επανεξετάσουν και να περικόψουν.  Αυτά είναι τα σχέδιά τους συνάδελφοι.  Ενώ καταφέραμε να δίνεται το κουπόνι γάλακτος στο 1 ευρώ,  σχεδιάζουν να επιστρέψουν στην παλιά αναποτελεσματική διαδικασία.
           Το καλύτερο όμως το φυλάξανε για το τέλος.  Υπογραφή ΣΣΕ στην κατεύθυνση των προτάσεων που έχουν καταθέσει.  Για να δούμε λοιπόν τι προτείνουν: 
Να σκίσουν κι αυτοί το μνημόνιο που υπέγραψε το κόμμα τους και να έρθουν σε ρήξη με το σύστημα. 
          «Απαιτούν» τη μείωση της κερδοφορίας της ΕΥΔΑΠ ώστε τα λεφτά να πάνε στην κοινωνία και στις επενδύσεις στα δίκτυα (εκεί προφανώς τους βολεύει).  Είναι λογικό για μια εταιρεία να επιδιώκει τη μείωση της κερδοφορίας της;
          Και βεβαίως αφού μειωθεί η κερδοφορία πάνε περίπατο και οι παροχές στους εργαζόμενους.  Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο. 
          Προτείνουν επίσης η ΣΣΕ να τεθεί σε ανοιχτή διαβούλευση με την κοινωνία και μέσα από γενικές συνελεύσεις.  Άκουσον άκουσον, μετά από όλα αυτά προτείνουν η τελική απόφαση για τη ΣΣΕ να ληφθεί με δημοψήφισμα.
Η παράνοια της εξουσίας τους καθιστά επικίνδυνους για όλους μας.  Τους αφήνουμε στην κρίση των εργαζομένων που ευτυχώς διαθέτουν και γνώση και σύνεση. 
ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ, ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!