animated-greece-flag-image-0011

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Πεδίο κοινωνικής ευθύνης.. το Θριάσιο για την ΕΥΔΑΠ

Σε μια εποχή παρατεταμένης κοινωνικής… ανομβρίας, λόγω της σύνθεσης και πολυεπίπεδης κρίσης που διέρχεται η Ελλάδα, όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά στο σύνολο του δημοσίου βίου, η ΕΥΔΑΠ στέκεται ως εξαίρεση ενός κράτους… ολίγον αδιάφορου.
Έτσι, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αποφάσισε να συνεχίσει να βάζει πλάτη για τους κατοίκους του Θριασίου, επεκτείνοντας μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, την ισχύ του μέτρου για την οικονομική ενίσχυση της σύνδεσης ακινήτων της περιοχής, στο κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης.
Κεντρική στόχευση της συγκεκριμένης δράσης της ΕΥΔΑΠ, που κέρδισε από την πρώτη στιγμή θετικά σχόλια για την εφαρμογή της, είναι το να καταστεί εφικτή η σύνδεση όσο το δυνατόν περισσότερων ακινήτων με τον κεντρικό αγωγό, προκειμένου τα λύματα να οδηγούνται στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Θριασίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΕΛΘ διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, και με τη συγκεκριμένη δράση της ΕΥΔΑΠ μπαίνει τελεία σε ένα ξεπερασμένο σύστημα διαχείρισης που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια, με κόστος για τη δημόσια υγεία των πολιτών, για το περιβάλλον, καθώς και για την τοπική οικονομία.
Το μέτρο που εφαρμόζει η ΕΥΔΑΠ, αφορά την ενίσχυση μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ, για όσους καταναλωτές υποβάλλουν σχετικό αίτημα σύνδεσης το πρώτο εξάμηνο του 2015, ενώ η πλήρης αποπληρωμή του ποσού υπολογίζεται σε βάθος πενταετίας.
Επιπροσθέτως, η ΕΥΔΑΠ θα ανακουφίσει περαιτέρω τα οικιακά νοικοκυριά, με το να μην χρεώσει στον λογαριασμό των συγκεκριμένων καταναλωτών τα τέλη χρήσης υπονόμων, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη παρέλθει εξάμηνο από την κατασκευή του δικτύου.
Σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε, η ΕΥΔΑΠ αναφέρει ότι “για περισσότερες πληροφορίες οι κάτοικοι των περιοχών μπορούν να απευθύνονται στο Περιφερειακό Κέντρο ΕΥΔΑΠ της Ελευσίνας (τηλ. 210-21.44.960 και 210-55.47.731), ή σε οποιοδήποτε άλλο Περιφερειακό Κέντρο της ΕΥΔΑΠ”.
 http://ysterografa.gr