animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

ΕΥΔΑΠ: Αδίκως περιμένουν να πιουν νερό οι επενδυτές


της Άννης Καρολίδου
Αυτοί που μπορούν να γνωρίζουν, επιμένουν ότι οι ιδιωτικοποιήσεις στο χώρο της ύδρευσης- αποχέτευσης, θα αρχίσουν και θα τελειώσουν στην ΕΥΑΘ Α.Ε., καθώς η υπόθεση της ΕΥΔΑΠ είναι πολύ περιπλεγμένη και ήδη έχει φτάσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η ΕΥΔΑΠ λοιπόν, υποστηρίζεται πως «δεν πρόκειται να πουληθεί», γιατί τα χρέη του κράτους προς την εταιρεία είναι τεράστια. Μάλιστα αυτά υπολογίζονται- από συμβατικές υποχρεώσεις και ανεξόφλητους λογαριασμούς- ότι φθάνουν στα 600 εκατ. ευρώ.  Η ΕΥΔΑΠ λοιπόν διεκδικεί από το κράτος και δεν πρόκειται να πουληθεί για να εξασφαλίσει έσοδα στον οφειλέτη της.
Άλλωστε και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χάν είχε αποφανθεί μετά από ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, ότι θα πρέπει το κράτος να καταβάλει όλα όσα οφείλει στην εταιρεία.
Πέρα από αυτό, τα πράγματα σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα, θα ήταν πιο σύνθετα, αφού δεν έχει συμβεί αυτό που έγινε από ετών στη Θεσσαλονίκη, με την ΕΥΑΘ, δηλαδή δεν έχουν διαχωριστεί τα πάγια και η ευθύνη για τις μεγάλες υποδομές, από την εταιρεία που διαχειρίζεται το νερό και παρέχει υπηρεσίες.

Πηγή:Voria