animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ 15.11.2012 ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ

 
Συναδέλφισες και συνάδελφοι,
To τελευταίο διάστημα, κυκλοφόρησαν από τη Διοίκηση, διάφορα σενάρια και Ανακοινώσεις σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των μειώσεων των μισθών μας. Σας ενημερώνουμε ότι όσα περιγράφονται σε αυτές (σενάριο 3, Ανακοίνωση 19/2012, Ανακοίνωση 28/2012, Ανακοίνωση 29/2012, συντελεστές βαρύτητας, ΑΤΑ -60%) δεν έχουν εισαχθεί προς συζήτηση και λήψη Απόφασης στο Δ.Σ., συνεπώς είναι παράνομα, δεν έχουν καμία ισχύ και θα πρέπει να ανακληθούν.
Τα στελέχη που σχεδίασαν και υλοποίησαν τα τραγικά αυτά σενάρια, συνεχίζουν να εμπαίζουν τους εργαζόμενους, με όρους και πίνακες που κανείς δεν καταλαβαίνει, ίσως μάλιστα ούτε και οι ίδιοι. Οι υπογράφοντες τις σχετικές Εισηγήσεις και Ανακοινώσεις Γενικοί Διευθυντές και ορισμένοι Βοηθοί Γενικοί Διευθυντές, με προεξάρχοντες την κ. Αδαμοπούλου και τον κ. Κατεινά, θα έπρεπε να είχαν ήδη δηλώσει τις παραιτήσεις τους για τους καταστροφικούς χειρισμούς τους.
Τρεις μήνες μετά την πρώτη εφαρμογή των διάφορων σεναρίων, κανένας εργαζόμενος δεν ξέρει ακόμα τι μισθό θα παίρνει και τι χρωστάει στην ΕΥΔΑΠ. Τρεις μήνες μετά, υπάρχουν εργαζόμενοι που παίρνουν αρνητικό και μηδενικό μισθό ενώ οι απαντήσεις της Υπηρεσίας Μισθολογίου προκαλούν μεγαλύτερη σύγχυση και είναι εσκεμμένα ανυπόγραφες μιας και οι «αρμόδιοι» φοβούνται τα δικαστήρια που ήδη ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι.
Το θέμα των περικοπών τέθηκε προς συζήτηση, από τον Εκπρόσωπο των Εργαζομένων της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις (στις 27.9.2012 και στις 25.10.2012) αλλά, η Διοίκηση αρνήθηκε να γίνει η οποιαδήποτε συζήτηση. Το μόνο θετικό, είναι η Απόφαση που λάβαμε στο Δ.Σ., με αριθμό 17811/27.9.2012, που προβλέπει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής όλων των εντόκων δανείων, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση τόκων, για όσους εργαζόμενους το επιθυμούν. Είναι άμεση ανάγκη να γίνει ανάλογη επιμήκυνση και για το ποσό των αναδρομικών περικοπών των μισθών μας. Στον πιο δύσκολο Χειμώνα που έχουμε μπροστά μας, είναι αδιανόητο να μην προβλέπει η Διοίκηση ένα ελάχιστο ποσό διαβίωσης για όλους τους εργαζόμενους που με τόσο βίαιο τρόπο αναγκάζονται να αλλάξουν δραματικά τις ζωές τους, χωρίς να έχουν την παραμικρή ευθύνη.
Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε την δέσμευση του νέου Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, κ. Σ. Σταυρίδη, ότι θα επανεξετάσει το συγκεκριμένο θέμα που του θέσαμε, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Τον καλούμε να το κάνει άμεσα, γιατί διακυβεύονται οι ζωές των εργαζομένων. Και να έχει υπόψη του, ότι η Εταιρεία δεν μπορεί να λειτουργήσει με πεινασμένους, παγωμένους και καταρρακωμένους εργαζόμενους. Η πάγια θέση μας, όπως τεκμηριωμένα την καταθέσαμε και με σχετικό Υπόμνημα στο Δ.Σ., είναι ότι η ΕΥΔΑΠ δεν υπάγεται στις ρυθμίσεις του Άρθρου 31, του Ν. 4024/2011 μετά την μεταβίβαση των μετοχών της στο ΤΑΙΠΕΔ.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ο Πρόεδρος
Μανώλης Αγγελάκης
Η Γενική Γραμματέας