animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.


 Aθήνα, 28.09.2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διανύουμε τις χειρότερες ημέρες στον εργασιακό μας βίο. Ληστρικές επιδρομές στους μισθούς και στις συντάξεις μας, καταργήσεις βασικών θεμελιωδών δικαιωμάτων και στην άκρη του τούνελ…η εργασιακή ομηρεία, όπως στην πραγματικότητα ισχύει για την περίφημη εργασιακή εφεδρεία που η ανίκανη κυβέρνηση θέσπισε και αρχίζει να εφαρμόζει με προγκρόμ διώξεων και απολύσεων στον δημόσιο τομέα και στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.
Η συνδικαλιστική δράση και η συσπείρωση των εργαζομένων στα Σωματεία τους είναι το πρώτο και κυρίαρχο και σας καλούμε σε αγωνιστική δράση. Όμως επειδή η διαδικασία είναι υπό εξέλιξη η ΔΑΚΕ δραστηριοποιείται ΆΜΕΣΑ με συγκεκριμένες ενέργειες.
Αποφασίσαμε τη σύσταση ομάδας επιστημόνων με επικεφαλής τον νομικό σύμβουλο της παράταξής μας, προκειμένου να συντονιστούμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος εξετάζοντας κάθε περίπτωση εργασιακής ομηρείας ή απόλυσης. Ήδη σας διαβιβάζουμε σχετικό ενημερωτικό του σημείωμα, το οποίο θέλουμε να το προωθήσετε σε κάθε μέλος μας.
Ταυτόχρονα, καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανώσουν ημερίδες ενημέρωσης στους χώρους δουλειάς σε συνεννόηση μαζί μας, ώστε να γνωρίζουν τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που ενταχθούν στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.
Χρειάζεται συντονισμός και δράση.
Ο αγώνας στο προγκρόμ της κυβέρνησης τώρα αρχίζει και θα είναι νικηφόρος, αρκεί να παραμείνουμε ενωμένοι έως το τέλος.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.