animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ-= ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

ΓΣΕΕ 24ωρη Γενική Απεργία Τετάρτη 20/2/2013

Σε σημερινή συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε και προσδιόρισε την αγωνιστική, απεργιακή αντίδραση της Συνομοσπονδίας ως εξής:
Πραγματοποίηση 24ωρης ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ την Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2013 και απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11:00 στο Πεδίον Aρεως.
Οι αγωνιστικές και απεργιακές δράσεις των συνδικάτων, των Ομοσπονδιών και των σωματείων για τα επιμέρους κλαδικά και επιχειρησιακά προβλήματα είναι σχεδόν η καθημερινή αντίδραση των εργαζομένων ενάντια στα μνημόνια και στα αντεργατικά, αντικοινωνικά και αναποτελεσματικά μέτρα και τις αυταρχικές συμπεριφορές της κυβέρνησης και των εργοδοτών.
Η βάναυση καταπάτηση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων όπως και η φορολογική αφαίμαξη εργαζομένων και συνταξιούχων, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και περιθώριο αντοχής.
Το σύνολο των οικονομικών, ασφαλιστικών, εργασιακών και θεσμικών δικαιωμάτων που ισοπεδώθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές, είναι μονίμως διεκδικούμενα.
Αιτήματα ΑΙΧΜΗΣ της 24ωρης Γενικής Απεργίας είναι:
  • Υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της Ανεργίας και ανακούφισης των Ανέργων.
  • Ανάκληση της επιστράτευσης και όλων των κατασταλτικών και αντιδημοκρατικών μέτρων και διώξεων κατά των εργαζομένων, των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης.
Τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων, η αντιμετώπιση της αυταρχικής και αδιέξοδης πολιτικής της κυβέρνησης, επιβάλει τη μέγιστη ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των δυνάμεων της εργασίας ,στον ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ για την ικανοποίηση των ΚΟΙΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.
Η ΓΣΕΕ με τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Σωματεία θα εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες για τη μέγιστη δυνατή και μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην Απεργιακή κινητοποίηση και στην Απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Μνημόσυνο στη ΒΕΝ για τα Ίμια

Μνημόσυνο για τους ηρωικούς πεσόντες των Ιμίων τελέστηκε σήμερα το πρωί στη ΒΕΝ (Βάση Ελικοπτέρων Ναυτικού).
Μεταξύ των συγγενών των θυμάτων, τίμησαν με τη παρουσία τους οι ΥΕΘΑ, ΑΓΕΕΘΑ και ΥΦΕΘΑ.

Χίλιες και μία νύχτες!!!

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Σε απεργιακό κλοιό αύριο,η χώρα

Απεργιακές κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας,στα μέσα μαζικής μεταφοράς,στη ΔΕΗ, αλλά και στα πλοία έχουν εξαγγείλει για αύριο, οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους κλάδους.
Ειδικότερα, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ. Το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.
Σκοπός της απεργίας, όπως αναφέρεται σε
σχετική ανακοίνωση, είναι «να αναδείξει τα προβλήματα στοχοποίησης του  ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ από τις πολιτικές του Μνημονίου καθώς και την αντίσταση των Υγειονομικών για την ανατροπή τους».
Στην απεργία συμμετέχει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, τροποποιώντας την ημερομηνία της προειδοποιητικής 24ωρης κινητοποίησης που είχε εξαγγείλει για την 1η Φεβρουαρίου.
Επιπλέον, σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από αύριο, οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί.
Εχουν προαναγγείλει επίσης, επανέναρξη των κινητοποιήσεων, πιθανότατα στις 11 Φεβρουαρίου, σε περίπτωση που «το υπουργείο υγείας και ο ΕΟΠΥΥ δεν τιμήσουν τις επανειλημμένες υποσχέσεις του και δεν ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών»
Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του πρωινού ωραρίου εργασίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις κατά «της υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας».
Τη συμμετοχή της στη στάση της ΑΔΕΔΥ έχει ανακοινώσει και η ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Σε 24ωρη απεργία προχωρά και η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, ως απάντηση, όπως αναφέρει , «στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, στην παράνομη, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση της επίταξης – επιστράτευσης των απεργών του μετρό και στην ποινικοποίηση των αγώνων του εργατικού κινήματος».
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα λεωφορεία, αλλά και τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός.
Στη χθεσινή μαραθώνια γενική συνέλευσή τους, οι οδηγοί των λεωφορείων αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία για αύριο.Σήμερα,πάντως,τα λεωφορεία  κινούνται κανονικά ενώ οι εργαζομένοι θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση στις 14 Φεβρουαρίου.
Επίσης,48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργίας έχει κηρύξει για αύριο και μεθαύριο,η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.
Η ΠΝΟ αντιδρά στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις» με το οποίο,όπως επισημαίνει, επέρχονται σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά των ναυτικών και στον κλάδο της ακτοπλοΐας.

«Ραβασάκια» σε ένα εκατομμύριο μικροοφειλέτες





Το Taxis στέλνει ειδοποιητήρια για χρέη κάτω των 3.000 ευρώ

Περίπου 1.000.000 μικροοφειλέτες του Δημοσίου αναμένεται να λάβουν εντός ημερών συστημένες επιστολές από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, με τις οποίες θα καλούνται εντός ολιγοήμερης προθεσμίας να εξοφλήσουν άμεσα ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το Δημόσιο, υπό την απειλή κατασχέσεων σε εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία τους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», πρόκειται για οφειλές έως 3.000 ευρώ, από φόρους και τέλη υπέρ του Δημοσίου, καθώς επίσης και από πρόστιμα πάσης φύσεως - ακόμη και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τα οποία έχουν σταλεί και βεβαιωθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Πρόκειται για ποσά, σχετικά μικρά, για τα οποία οι ΔΟΥ δεν έχουν στείλει τα σχετικά ειδοποιητήρια.

Πολλές μάλιστα από τις οφειλές αυτές είναι παλιές, έχουν παραμείνει δηλαδή ανεξόφλητες για πολύ μεγάλο διάστημα, με αποτέλεσμα να έχουν επιβαρυνθεί με σημαντικού ύψους προσαυξήσεις, εκπρόθεσμης καταβολής.

Οι οφειλέτες θα πρέπει να προσέλθουν στις ΔΟΥ εντός της προθεσμίας που θα αναγράφεται στα ειδοποιητήρια, για να εξοφλήσουν τα χρέη τους είτε με εφάπαξ καταβολή του ποσού είτε με «τμηματική καταβολή», προκειμένου να πληρώσουν με έκπτωση 30% επί των προσαυξήσεων.

Εφόσον τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, θα μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα και να προχωρήσουν στην πώληση περιουσιακών στοιχείων τους, ενώ θα αποφύγουν την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, που προβλέπουν τα εξής:

- Κατασχέσεις απαιτήσεων των οφειλετών στα χέρια τρίτων. Μισθοί, συντάξεις, ημερομίσθια, εφάπαξ παροχές, επιδοτήσεις, ενοίκια και πάσης φύσεως άλλα εισοδήματα και έσοδα που δικαιούνται να εισπράξουν οι οφειλέτες του Δημοσίου από τρίτους, θα κατάσχονται εν μέρει ή εν όλω από τις αρμόδιες ΔΟΥ, για την εξόφληση των οφειλών. Ειδικά για τους μισθούς και τις συντάξεις, ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων προβλέπει την κατάσχεσή τους μέχρι ποσοστού 25% επί του συνολικού μηνιαίου ποσού και μόνον εφόσον το ύψος του ποσού αυτού είναι μεγαλύτερο των 1.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, το ποσό που απομένει μετά την κατάσχεση δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 1.000 ευρώ.

- Για τα ημερομίσθια προβλέπεται η δυνατότητα παρακράτησης ποσού έως και 20%, ενώ από τα εφάπαξ η Εφορία έχει δικαίωμα κατάσχεσης έως και του 50%. Κατασχέσεις εισοδημάτων και εσόδων επιτρέπονται ακόμα και για πολύ μικρές οφειλές, κάτω των 300 ευρώ.

- Η διαδικασία των κατασχέσεων προβλέπει την έκδοση κατασχετήριων εγγράφων και την αποστολή τους στους «τρίτους», δηλαδή τους εργοδότες που καταβάλλουν του μισθούς ή τα ημερομίσθια, στα ασφαλιστικά Ταμεία που καταβάλλουν τις συντάξεις, στους φορείς που πληρώνουν τις επιδοτήσεις, στους ενοικιαστές που πληρώνουν τα ενοίκια και λοιπά. Σημειώνεται δε, πως τα κατασχετήρια δεν κοινοποιούνται στους οφειλέτες, αλλά οι παραλήπτες τους οφείλουν να παρακρατήσουν τα υπό κατάσχεση ποσά, από τα χρήματα που υποχρεούνται να καταβάλουν στους οφειλέτες του Δημοσίου και να τα αποδίδουν εντός 8 ημερών στις αρμόδιες ΔΟΥ..

- Κατασχέσεις ποσών από καταθέσεις των οφειλετών στις Τράπεζες. Οι αρμόδιες ΔΟΥ θα ζητούν από τις Τράπεζες στις οποίες έχουν ανοίξει λογαριασμούς οι οφειλέτες του Δημοσίου την παρακράτηση ποσών από τις καταθέσεις αυτές και την άμεση απόδοσή τους στο Δημόσιο.

- Κατασχέσεις κινητών περιουσιακών στοιχείων, όπως Ι.Χ. αυτοκίνητα, δίκυκλα, σκάφη αναψυχής, αντικείμενα που ανήκουν στους οφειλέτες.

 newsbeast.gr

Δελτίο Τύπου ΕΚΑ - Καταδικάζει τις βίαιες επιθέσεις σε βάρος συνδικαλιστών που διαμαρτύρονταν στο Υπουργείο Εργασίας


Δελτίο Τύπου - Απαράδεκτες και προκλητικές προσαγωγές


H κυβέρνηση συνεχίζει σε κάθε ευκαιρία να κάνει επίδειξη αυταρχισμού και ισχύος. 
Αυτό έκανε και σήμερα με τις προσαγωγές συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ μετά τα επεισόδια-απότοκο μιας συμβολικής κατάληψης- στο Υπουργείο Εργασίας.
Τέτοιου είδους πρακτικές και τακτικές όπως αυτές που ακολουθεί η Κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα όχι μόνο δεν λύνουν τα προβλήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων, αντιθέτως τα εντείνουν ενώ παράλληλα αυξάνουν και τα αδιέξοδα με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
Η ΓΣΕΕ καταδικάζει τη βία απ'  όπου και αν προέρχεται και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΤΗ ΚΩΣΤΑ ΠΟΥΠΑΚΗ

http://www.kpoupakis.gr/images/resized/images/stories/slideshow/sl-2_600_300.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρυξέλλες, 30 Ιανουαρίου 2013
Κ. Πουπάκης: "Η εφαρμογή πολιτικών ακραίας λιτότητας, ως «αντίδοτο» στα κράτη που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα δεν επέφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, όπως υπονόησε και το ΔΝΤ με την πρόσφατη παραδοχή του για «λάθος συνταγή»"


Το ζήτημα της επίτευξης της οικονομικής βιωσιμότητας σύμφωνα με τις αξίες και αρχές του Ευρωπαϊκoύ Κοινωνικού Μοντέλου, έθιξε ο Ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης σε τοποθετήσεις του στο πλαίσιο συνεδριάσεων κατά τη διάρκεια των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο και το Συντονισμό της Οικονομικής Πολιτικής, με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου και Επιτρόπου Οικονομικών & Νομισματικών Υποθέσεων κ. Ρεν και του Επιτρόπου Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης κ. Άντορ.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, σε παρέμβασή του, μεταξύ άλλων, και ειδικότερα στο θέμα των κοινωνικών επιπτώσεων των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής στα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, στη διακοινοβουλευτική συνεδρίαση που οργανώθηκε από την Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  δήλωσε:

"Η εφαρμογή πολιτικών ακραίας λιτότητας, ως «αντίδοτο» στα κράτη που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα αφενός δεν επέφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, όπως υπονόησε και το ΔΝΤ με την πρόσφατη παραδοχή του για "λάθος συνταγή" και αφετέρου υπονόμευσε την κοινωνική συνοχή, δημιουργώντας μια Ευρώπη «πολλών ταχυτήτων».

Ο μέχρι σήμερα απολογισμός των κοινωνικών επιπτώσεων, στην χώρα μου την Ελλάδα, είναι εξαιρετικά ανησυχητικός.
  • Ένας στους τρεις Έλληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας,
  • Οι άστεγοι και τα συσσίτια να πολλαπλασιάζονται,
  • Η ανεργία έχει ξεπεράσει το 26%, με ένα στους δύο νέους να βρίσκεται στο εργασιακό περιθώριο,
  • Μία στις δύο οικογένειες αδυνατεί να θερμάνει το σπίτι της
  • Η φορολογία αυξάνεται, οι μισθοί μειώνονται και οι τιμές παραμένουν ίδιες ή ανεβαίνουν.
«Δημοσιονομική λύση», όμως, δε σημαίνει σε καμία περίπτωση «κοινωνική διάλυση», αφού οικονομία και κοινωνία είναι δύο έννοιες αλληλένδετες.

Απαιτούνται, λοιπόν, κοινωνικά δίκαιες και αναπτυξιακές πολιτικές που θα ενισχύουν τον κοινωνικό ιστό και θα στηρίζουν, σε κάθε περίπτωση, τις ευπαθείς ομάδες.

Αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση κατά το σχεδιασμό τόσο των ευρωπαϊκών, όσο και των εθνικών στρατηγικών.

Είναι εκ των ουκ άνευ ότι πρέπει να επιτευχθεί οικονομική βιωσιμότητα και είμαστε τυχεροί που μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας μέσα στην Ένωση, στη βάση της αλληλεγγύης, της στήριξης και της συνεργασίας. Σε αυτήν την κατεύθυνση, λοιπόν, είναι χρέος όλων μας να διαφυλάξουμε  τα ευρωπαϊκά κοινωνικά ιδεώδη,  δίνοντας ελπίδα και προοπτική σε όλους ανεξαιρέτως τους ευρωπαίους συμπολίτες μας."

Επιχείρηση «υδάτινοι πόροι» και ΕΥΔAΠ


Το ενδιαφέρον της Ελληνικής Τεχνοδομικής και το σχέδιο κοινοπρακτικών σχημάτων

Tην επιχείρηση «Yδάτινοι Πόροι» φέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, να βάζουν και πάλι σε εξέλιξη οι μεγάλοι εγχώριοι κατασκευαστικοί όμιλοι. Tο σχήμα της Eλληνικής Tεχνοδομικής, γνωστό εδώ και χρόνια για το ενδιαφέρον του για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και για την απόκτηση πακέτου στην EYΔAΠ, φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο στις διεργασίες στο μέτωπο των EYΔAΠ και EYAΘ.

Mε σκοπό τη δημιουργία ενός σχήματος α λα «Aττική Oδός» ή «Γέφυρα», στο οποίο θα συμμετάσχουν η EΛTEX, άλλοι ελληνικοί όμιλοι ή και ξένοι ενδιαφερόμενοι, ενδεχομένως και η EYΔAΠ. Oι υπεραξίες από το όλο project της διαχείρισης υδάτινων πόρων και των συμπληρωματικών δράσεων υπολογίζεται σε πολλά δισ. ευρώ, κάτι που αποτελεί τεράστιο δελεάρ. Bέβαια, το θέμα «EYΔAΠ», ως γνωστόν, σε μεγάλο βαθμό βρίσκεται στα «χέρια» του TAIΠEΔ και της κυβέρνησης. Tην ίδια ώρα, οι διεργασίες αφορούν και για την EYAΘ, με τους Γάλλους της Suez να «γλυκοκοιτάζουν» στην αύξηση του ποσοστού τους.

Tα σενάρια και οι σκέψεις

Ξεκινώντας από την περίπτωση της «μεγαλύτερης» σε μέγεθος EYΔAΠ, οι πληροφορίες της αγοράς κάνουν λόγο για ζυμώσεις μεταξύ εγχώριων κατασκευαστικών σχημάτων και ξένων ενδιαφερόμενων.

Στον όμιλο Mπόμπολα μάλιστα φέρονται να έχουν επεξεργαστεί ήδη δύο ευρύτερα σενάρια. Σύμφωνα με το πρώτο, έχει πέσει στο τραπέζι η σκέψη της δημιουργίας ενός φορέα, μάλιστα παλιότερα είχε «βρεθεί» και όνομα, αυτό της «Yδάτινοι Πόροι A.E.», ο οποίος θα δημιουργούνταν στα πρότυπα του φορέα «Aττική Oδός» ή «Γέφυρα Pίο-Aντίρριο». Aυτός θα αναλάμβανε όλο το πακέτο της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, από τη διεύρυνση ή ανανέωση του δικτύου έως τα έργα υποδομής, τα φράγματα και τους ταμιευτήρες. Δηλαδή, κατασκευή, διαχείριση, λειτουργία.

Mάλιστα, στο σχήμα αυτό που θα «διαχειριζόταν» το θέμα «νερά», ενδεχομένως να είχαν συμμετοχή και έτερα ελληνικά σχήματα αλλά και διεθνή σχήματα, τα οποία πιέζουν να συμμετάσχουν στο «παιχνίδι των υδάτινων πόρων».

Άλλωστε, κατά το παρελθόν κι άλλοι όμιλοι, εγχώριοι όπως η J&P Άβαξ ή η ΓEK για παράδειγμα, αλλά και διεθνείς (όπως γαλλικές εταιρίες) όταν είχε τεθεί θέμα μετοχοποίησης ή εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, μόνο αδιάφοροι δεν έδειξαν.

Ωστόσο, στην «πρόταση» έχει τεθεί και το θέμα της παρουσίας στο σχήμα της EYΔAΠ ως «συμμέτοχος» στην εταιρία εκμετάλλευσης που θα εισπράττει π.χ. σε βάθος χρόνου μερίσματα και υπεραξίες, δίχως βέβαια να λάβει μέρος στο κομμάτι κατασκευής των απαραίτητων υποδομών και δικτύων.

Tο άλλο, βέβαια, σενάριο είναι γνωστό από το παρελθόν και κάνει λόγο για απόκτηση πακέτου, κάτι σαν στρατηγικός εταίρος δηλαδή, στην περίπτωση που το κράτος αποφασίσει να προχωρήσει απλά σε μετοχοποίηση.

Kαι είναι σαφές ότι, αν τελικά προχωρήσει το κράτος σε αυτή την επιλογή, θα υπάρξει δυνατή κόντρα ανάμεσα σε ελληνικά και ξένα συμφέροντα. Kαι καταγράφουμε εδώ μια παράμετρο που σχετίζεται με το Xρηματιστήριο και κάνει λόγο για σταδιακή αύξηση θέσεων εσχάτως ξένων κωδικών, άγνωστης προέλευσης προς το παρόν, που χτίζουν θέση στο μετοχικό της κεφάλαιο. Mάλιστα προσφάτως η Alpha Finance αύξησε την τιμή στόχο για τη μετοχή της EYΔAΠ στα 6,5 ευρώ από 6 ευρώ, ενώ ο τίτλος διαπραγματεύεται στην περιοχή των 5,6 ευρώ.

Ο μεγάλος στόχος του Κούτρα

Αξίζει όσο 3 Αττικοί οδοί μαζί

Ο όμιλος της EΛTEX θέτει ως πρώτη προτεραιότητα το project της EYΔAΠ. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι στελέχη του ομίλου της EΛTEX, όπως ο κ. Kούτρας, μετά την ολοκλήρωση της Aττικής Oδού, είχε αναφερθεί στο «νέο, μεγάλο, στοίχημά τους». Aυτό της εκμετάλλευσης και διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Mάλιστα, ο μεταλλειολόγος κ. Kούτρας, που έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα των «υδάτων», είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει στο περιθώριο συζητήσεων ότι η διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι «3 Aττικοί Oδοί μαζί». Για να δείξει το μέγεθος των υπεραξιών που δημιουργεί το συγκεκριμένο project ιδιαίτερα στην περίπτωση ενός κοινοπρακτικού σχήματος το οποίο θα μπορέσει να αξιοποιήσει όλο το φάσμα του επιχειρηματικού εγχειρήματος.

Tα σχέδια για EYAΘ

Για την EYAΘ αναμένεται σύντομα το TAIΠEΔ να προχωρήσει στην δημοσιοποίηση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παραχώρηση πλειοψηφικού ποσοστού. Bάσει του σχεδιασμού, στόχος είναι να παραχωρηθεί το 61% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Eπί του παρόντος, το Eλληνικό Δημόσιο κατέχει 74% του μετοχικού κεφαλαίου της EYAΘ, το 5% ανήκει στην γαλλική πολυεθνική Suez Environment Company, ενώ το υπόλοιπο βρίσκεται σε ελεύθερη διαπραγμάτευση. H EYAΘ αποτιμάται σήμερα στο Xρηματιστήριο στα 212,7 εκατ. ευρώ και η μετοχή της είναι από τις ελάχιστες που βρίσκονται σε τριπλάσια κεφαλαιοποίηση από την περίοδο εισαγωγής τους στο ταμπλό.

Η πώληση της ΕΥΑΘ βάσει και της πρόσφατης σύσκεψης για τις αποκρατικοποιήσεις βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» της κυβέρνησης και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.
 dealnews.gr

Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα τα λεωφορεία


Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα τα λεωφορεία

Κανονικά κυκλοφορούν σήμερα τα λεωφορεία ενώ προχωρούν σε νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.
Η πρόταση αυτή πέρασε κατά πλειοψηφία, στην ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα, έναντι των άλλων τεσσάρων προτάσεων.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν εκ νέου Γενική Συνέλευση στις 14 Φεβρουαρίου.

Προτάσεις και Αποτελέσματα της ψηφοφορίας των οδηγών της ΕΘΕΛ
Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 1835 οδηγοί, παραθέτουμε παρακάτω τις προτάσεις που τέθηκαν προς ψηφοφορία και τα αποτελέσματα:
1η Πρόταση:
ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΟΡΑΜΑ
Εξουσιοδότηση του ΔΣ, συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 31-1-2013 και Γενική Συνέλευση εν αναμονή των εξελίξεων ως τις 14-2-2013 καταλυτική ημερομηνία.
2η Πρόταση:
ΕΑΣ- ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΘΕΛ ΟΣΥ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ-ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΔΗΓΩΝ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Καμιά εξουσιοδότηση στο ΔΣ, συνέχιση των απεργιών Τετάρτη 30-1-2013, Πέμπτη 31-1-2013, Παρασκευή 1-2-2013 Γενική Συνέλευση.
3η Πρόταση:
ΔΑΣ
Αύριο στη δουλειά για να αφοπλιστεί η απειλή της επίταξης
48ωρη Πέμπτη-Παρασκευή και Γενική Συνέλευση, με θέμα: Συνέχιση του αγώνα και μορφές του
4η Πρόταση:
ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Εξουσιοδότηση του ΔΣ
Συμμέτοχη στην 24ωρη της Πέμπτης και απόφαση για Γενική Συνέλευση που θα οριστεί από το ΔΣ σε σύντομο χρονικό διάστημα
5η Πρόταση:
ΑΜ 6505
α) Εξουσιοδότηση στο ΔΣ για διάλογο με το Υπουργείο και τη Διοίκηση για ολοκληρωμένη πρόταση μέχρι την ΚΥΡΙΑΚΗ για ΣΣΕ και μισθό
β) Γενική Συνέλευση την Κυριακή, παρουσίαση της πρότασης και νέα απόφαση για μορφή κινητοποιήσεων ή όχι.
γ) Ενημέρωση πολιτών για την εργασία μας (συνθήκες-ωράρια κλπ)
δ) Ενημέρωση στα ΜΜΕ με πληρωμένες καταχωρήσεις
ε) Άρση της απεργίας μέχρι την Κυριακή, εκτός των απεργιών του συντονιστικού

στ) Λήψη απόφασης για καταστατική συνέλευση μετά το πέρας των κινητοποιήσεων (π.χ. 10 μέρες μετά)
ΕΛΑΒΑΝ:
1η Πρόταση: 758  ψήφους
2η Πρόταση: 428  ψήφους
3η Πρόταση: 586  ψήφους

ΠΗΓΗ:osybusdrivers.com

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ [ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ]



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.


ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.

Μετά το σημερινό συμβούλιο της εκτελεστικής της ΟΜΕ/ΕΥΔΑΠ υπήρξαν νέα δεδομένα σχετικά με την εξέλιξη των ασφαλιστικών.
Υπήρξε  ένα σημαντικό  ¨λάθος ¨από την πλευρά του δικηγόρου που μας στερεί προς το παρόν την εκτέλεση και άμεση πληρωμή του ποσού που ορίζεται για τους 40 που κέρδισαν τα ασφαλιστικά.
Νομικά κανείς δεν μπορεί να πει εάν τελικά υπάρχει τρόπος της άμεσης εκτέλεσης η τελικά έχει χαθεί το ενδεχόμενο αυτό . Ο λόγος γιατί τα νομικά μερικές φορές έχουν πολλά  ενδεχόμενα και πολλούς ορισμούς.
Το δεδικασμένο όπως φαίνεται δεν έχει χαθεί  για τους εργαζόμενους όμως πιθανόν κάτι τέτοιο μπορεί να κριθεί μόνο σε ένα επόμενο δικαστήριο ασφαλιστικών. Πάντως είναι προσωρινή η ρύθμιση και ως εκ τούτου  δεν χρειάζεται να κατατεθεί η αγωγή σύμφωνα με έγκυρους νομικούς και τα ασφαλιστικά δεν έχουν χάσει την ισχύ τους .
Όμως επειδή τα " νομικά τερτίπια"  μάς έχουν αφήσει πολλές απορίες εμείς θα πρέπει να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις....για αυτό το λόγο θα λάβουν χώρα τα παρακάτω¨
α)συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ αύριο το πρωί.
β)συμβούλιο μετά την συνάντηση του Δ/Σ του συλλόγου εργαζομένων.
γ)τα όποια δικαιολογητικά καθώς και τα χρήματα  έχουν κρατηθεί από τον πρόεδρο του συλλόγου και δεν θα δοθούν για τα περαιτέρω εάν δε υπάρξουν σωστές ενδείξεις από μέρους της νομικής οδού που να μας οδηγούν σε σωστά συμπεράσματα......αν χρειστεί θα επιστραφούν κιόλας.
δ)για τα όποια αποτελέσματα θα περιμένουμε και την απόφαση του Δ/Σ της ΟΜΕ/ΕΥΔΑΠ την ΠΕΜΠΤΗ
ε)οι όποιες αποφάσεις θα τις πάρουμε σύντομα ενώ οι συνάδελφοι του συλλόγου θα ενημερωθούν άμεσα από τον ΣΥΛΛΟΓΟ και θα χαράξουμε νέα πορεία...
στ) οι όποιες νομικές διεκδικήσεις δεν είναι αυτοσκοπός....
                            ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΙΟΣΗΣ

(Επι)στρατευμένη

ΓΣΕΕ Δελτίο Τύπου - ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ


Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την προκλητική νέα δικαστική απόφαση της Κυριακής, σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζεται παράνομη η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα ΜΜΜ.
Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί ότι με δικαστικές αυταρχικές και αντισυνταγματικές διατάξεις και συμπεριφορές δεν αντιμετωπίζονται και δεν λύνονται τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα των εργαζόμενων και των πολιτών, απεναντίας γιγαντώνονται, οδηγώντας τους στην εξαθλίωση και την οικονομία σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση και κρίση.
Καλούμε την κυβέρνηση τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς να διαγράψουν οποιαδήποτε άλλη αντιδημοκρατική σκέψη και:
Να συγκαλέσουν ΑΜΕΣΑ ΣΎΣΚΕΨΗ με τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ, του ΕΚΑ, της ΠΟΣ και των Σωματείων των εργαζομένων στα ΜΜΜ, ώστε στο πλαίσιο ενός ουσιαστικού διαλόγου και φυσικά με επίκεντρο τη ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ να βρεθεί λύση στα σοβαρά, ισοπεδωτικά και αντιφατικά προβλήματα που δημιουργεί το λεγόμενο ενιαίο μισθολόγιο της λιτότητας και των περικοπών.
Σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για την επιβεβαίωση της ρήσης «όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες».
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ & ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ…


 Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ & ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ…
ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ…

Η συμπεριφορά της Διοίκησης της ΟΣΥ να θυροκολλήσει την αγωγή προς την Ομοσπονδία Μεταφορών στις 2300 προκειμένου να μην παραστεί το Προεδρείο την άλλη ημέρα το πρωί στις 800 στα δικαστήρια, είναι απαράδεκτη και δεν προάγει την διαδικασία διαλόγου στην οποία καλεί το κίνημα εκ των υστέρων.


Αντιλαμβανόμαστε την αμηχανία των Διοικήσεων και του Υπουργού, μετά την απόφαση των δικαστηρίων που έκρινε νόμιμη την 24ωρη απεργία της Παρασκευής 25-1-2013 έπειτα από την οποία σκαρφίστηκαν την παραπάνω μεθόδευση.

Θεωρούμε όμως αδιανόητη την εκμετάλλευση και την εμπλοκή των ανεξάρτητων λειτουργών της δικαιοσύνης, σε κάθε είδους μικροπολιτικά παιχνίδια.

Τα συνδικάτα δεν ζητούν εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο, αλλά διάλογο και υπογραφή Σ.Σ.Ε μέσω της οποίας θα υπάρξει διόρθωση των αδικιών και των στρεβλώσεων που προκαλούνται σε ειδικότητες και κλάδους, τις οποίες ακόμη και κυβερνητικοί παράγοντες παραδέχονται.

Καλούμε για μια ακόμη φορά την Κυβέρνηση, τον αρμόδιο Υπουργό και τις διοικήσεις των εταιρειών να δώσουν λύση στο αδιέξοδο, προχωρώντας σε διάλογο με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, χωρίς προαπαιτούμενα με σεβασμό στο επιβατικό κοινό και τους εργαζόμενους.

Επιτέλους οφείλουν να καταλάβουν ότι ο διάλογος δεν κοστίζει, αποτελεί απαραίτητο συστατικό της Δημοκρατίας μας και οφείλουν όλοι να τον προασπίζονται!!!

Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.